"Mogerini očekuje da od Vučića čuje..."

Dijalog i normalizacija odnosa Beograda i Prištine su glavni segment posete šefice evropske diplomatije Federike Mogerini Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

08:28

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

To je rekao šef delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici, gostujući u Dnevniku RTS. Dodao je da očekuje dobre i korisne razgovore koje ce Mogerinijeva imati u Beogradu.

"I njoj je bitno da čuje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića najnovija dešavanja i da donese sopstvenu poruku", naveo je Fabrici.

Govoreći o Zajednici srpskih opština, Fabrici je rekao da je predviđeno da se to uradi u roku od četiri meseca i da je taj rok krenuo da teče prošle nedelje.

"Moramo da ostanemo optimistični, ali i realistični", kaže Fabrici.

Dodaje da je poruka Federike Mogerini da ohrabri Beograd da se pozabavi svim problemima, jer EU želi da dođe do pune normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

"Izveštaj kaže da je normalizacija odnosa prioritet i za EU i za Srbiju u širem smislu", istice Fabrici.

Dodaje da sa strane EU postoji određeni osećaj hitnosti da se bave tim procesom.

"Nema detalja o rokovima u izveštaju, ali naše očekivanje je da će biti napretka", kaže Fabrici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: