Božović: Idemo u Hrtkovce da branimo sugrađane

Funkcioner DS Balša Božović poručio je da, ukoliko SRS i Vojislav Šešelj odu u Hrtkovce da održe miting, da će i oni biti tamo i sami zaštititi svoje sugrađane.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.04.2018.

14:56

Božović: Idemo u Hrtkovce da branimo sugrađane
screenshot

"Ukoliko državni organi nemaju nikakvu nameru da stanu na put osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju i sankcionišu njegove najave da će svoje ratne zločine ponoviti, bićemo primorani da to uradimo sami i sami zaštitimo ljude kojima Šešelj ponovo preti proterivanjem i nasiljem", naveo je Božović u pisanoj izjavi medijima.

Kako kaže, Šešeljeva najava novog mitinga u Hrtkovcima, na 26. godišnjicu mitinga na kom je Hrvatima poručio da moraju da napuste Srbiju, upravo je posledica višednevnog ignorisanja njegovog ponašanja, iako su u više slučajeva državni organi bili dužni da reaguju.

Navodi da, ukoliko se Šešelju dopušta da bude poslanik, ćuti na njegove pretnje narodnim poslanicima, ne sankcionišu njegove najave da čeka da ponovi svoja sramna dela, "jedino sto nam ostaje jeste da sami štitimo nase sugrađane od zla".

Božović je ponovio da ako već vlast neće da štiti svoje sugrađane da će u Hrtkovcima 6. maja ove godine ukoliko miting bude održan, ukoliko radikali odu tamo da opet zastrašuju i maltretiraju ljude, biti i oni koji, kaže, ne žele da se povlače pred radikalima i koji su spremni da svoje sugrađane brane.

Lider SRS Vojislav Šešelj ocenio je da policija nema nikakvog osnova da zabrani najavljeni miting radikala 6. maja u Hrtkovcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: