Erdogan: Predsednički i parlamentarni izbori 24. juna

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan kaže da će parlamentarni i predsednički izbori u Turskoj biti održani 24. juna, godinu ranije nego što je planirano.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

15:47

Erdogan: Predsednički i parlamentarni izbori 24. juna
Foto: GettyImages

Erdogan je objasnio da je odluku doneo pošto je razgovarao sa šefom nacionalističke Partije nacionalnog pokreta da Devletom Bahčeilijem, koji je dan ranije izneo taj predlog.

"Iako predsednik i vlada rade u saglasnosti, na svakom koraku se susrećemo sa manjkavošću starog sistema", rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.

On je rekao da razvoj situacije u Siriji i drugde čini da prelazak na nov izvršni sistem mora biti hitan kako bi mogli da se preduzmu snažniji koraci za budućnost Turske.

Parlamentarni i predsednički izbori prethodno su bili planirani za novembar 2019. godine.

Inače, Partija nacionalnog pokreta trenutno je u opoziciji, ali se očekuje da će formirati koaliciju s vladajućom Partijom pravde i razvoja na parlamentarnim izborima, koji su zakazani za novembar 2019, kada i predsednički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: