Gojković: Šešelj uvredio Skupštinu, Hrvate i srpski narod

Predsednica Skupštine Maja Gojković najoštrije je osudila “brutalni pokušaj" lidera radikala Vojislava Šešelja da ugrozi dostojanstvo Skupštine.

Izvor: Beta

Sreda, 18.04.2018.

15:12

Gojković: Šešelj uvredio Skupštinu, Hrvate i srpski narod

“Iskazano nepoštovanje prema državnim simbolima Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod, koji se diči tradicijom gostoprimstva", istakla je Gojkovićeva u saopštenju.

Kako je navela, incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se dešavaju u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Srbije da gradi i unapređuje dobrosusedske odnose sa Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regionu.

SRS je ranije saopštila da je Šešelj ispred Skupštine Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora Hrvatske koja se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: