"SAD, VB i Francuska žele dominaciju nad svetom"

Tri zapadne zemlje - SAD, Francuska i Velika Britanija - slede kurs koji vodi ka kompletnoj političkoj dominaciji nad ostatkom sveta.

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2018.

19:07

Foto: Gettyimages

To je izjavio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Naravno, kurs zapadne trojke je očigledan - to je kurs ka kompletnoj i bezuslovnoj političkoj dominaciji nad svima ostalima. Oni odbacuju svaku razumnu alternativu. I ne trepnuvši, ljudi počinju da ponavljaju sve vrste tvrdnji, političkih insinuacija i uranjaju u praznu i plitku retoriku", rekao je on za TASS.

Prema njegovim rečima, inicijative koje dolaze od ove tri zemlje često nisu u skladu sa međunarodnim pravom i samo ometaju rešenje za sirijsku krizu.

"Oni očigledno žele da nametnu drugu, apsolutno propalu političku šemu sa ciljem promene vlade u Damasku", kazao je Rjabkov.

Politički kurs "inspirisan imperijalnom dominacijom" kad grupa zemalja koristi spekulacije o "pravoj i pogrešnoj strani istorije" da nametne svoja rešenja i modele čitavom svetu, nema nikakve veze sa time kako Savet bezbednosti UN treba da radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: