Hitan sastanak Saveta bezbednosti UN u 17 h

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se danas u 17 časova po srednjeevropskom vremenu na zahtev Rusije, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.04.2018.

15:24

Hitan sastanak Saveta bezbednosti UN u 17 h
Foto: Gettyimages

Sastanak je zakazan nakon što su američke, britanske i francuske snage izvele vazdušne udare na Siriju u kojima su koristile više od 100 raketa

SAD, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Napad je pogodio i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokaciju u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno istraživacki centar u Damasku za koji Pentagon tvrdim da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: