Oglasio se Putin: Osudio napad, spomenuo Jugoslaviju

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je snažno osudio napad na Siriju.

Izvor: B92

Subota, 14.04.2018.

09:51

Oglasio se Putin: Osudio napad, spomenuo Jugoslaviju
Foto: Tanjug/AP

On je upozorio da sadašnja eskalacija situacije oko Sirije ima razoran uticaj na celokupan sistem međunarodnih odnosa.

"Istorija će sve staviti na odgovarajuće mesto, a već je stavila posle teške odgovornosti Vašingtona za krvave kaznene mere protiv Jugoslavije, Iraka i Libije", rekao je Putin, saopštio je Kremlj, prenosi Tass.

Putin je naveo da Rusija saziva hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o agresivnim akcijama SAD i njihovih saveznika u Siriji.

"Rusija snažno osudjuje napad na Siriju, gde ruski vojnici pomažu legitimnoj vladi u ratu protiv terorizma", istakao je ruski predsednik.

Putin je zaključio da "SAD svojim akcijama sve više pogoršavaju humanitarnu katastrofu u Siriji, donose patnje civilima i zapravo povladjuju teroristima, koji sedam godina kinje sirijski narod i izazivaju novi izbeglički talas iz te zemlje i regiona kao celine".

Pročitajte još:

Napad na Siriju, delovale SAD, VB i Francuska

Pojavili se prvi snimci vazdušnih udara u Siriji VIDEO

"Jutro otpora": Asad stigao na posao VIDEO

Rusija: Napad na Siriju neće ostati bez posledica

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: