"Oni su velika sila, mi smo mali, ne znam da li ću uspeti"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra i da sam poziv kancelarke Nemačke Angele Merkel dosta toga znači i ponavlja da je Nemačka za nas najvažniji partner.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 12.04.2018.

17:33

Foto: Vlada Republike Srbije, arhiva

"Angela Merkel je za nas najvažniji partner i to vidite i ovde, u Kragujevcu, po Kromberg Šubertu u Kruševcu, koji će zaposliti 2.000 ljudi... Ako to ljudi u Srbiji ne razumeju - onda ne znam šta bih rekao. Ti razgovori neće biti laki", rekao je Vučić.

On je dodao da stalno razmišlja o tome šta i na koji način da kaže Merkelovoj, kako bi se pozicija Srbije unekoliko poboljšala.

"Ali, oni su velika sila, mi smo mali, da li ću uspeti...ne znam", rekao je predsednik.

Dodao je da ne treba podsećati da je 2008. godine proglašena takozvana nezavisnost Kosova, a da se 2010. i 2011. godine pričalo o diplomatiji na steroidima koja je i donela presudu MSP.

"Takvi su nam bili i steroidi i diplomatija, a sada neko mora da vadi kamenje iz vatre i pokuša nešto da napravi", dodao je Vučić, ali i naveo da se i po samom pitanju da li može nešto da se uradi vidi da smo makar nešto uspeli.

I poziv Angele Merkel pokazuje da smo makar uspeli da se o tome bar govori, na civilizovan način, jezikom sukoba, puškama, velikim Albanijama kako to želi Tači i njegovo rukovodstvo, dodao je Vučić.

U vezi sa KiM i ZSO Vučić je rekao da nas čekaju teški razgovori.

"I neću pristajati na 'istinu', ni Hašima Tačija, ni Saše Jankovića, ni Vuka Jeremića, potpuno mi je svejedno kojeg od njih da uzmete...Pristaćemo samo na ono što je stvarno potpisano."

Kaže da uvek očekuje loš scenario, da se nada boljem, a bori da bude najbolje i da mu je jedna stvar važna "da ne može na papiru za nas da važi ono što ne piše, a za nekoga ne važi i ono što piše".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: