Stefanović i Skot: Donacija opreme za srpsku policiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot potpisali Zapisnik o primopredaji informatičke opreme za srpskui policiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2018.

12:21

Stefanović i Skot: Donacija opreme za srpsku policiju
Screenshot

Donacija SAD je vredna 380.000 dolara, a trebalo bi da omogućiti efikasniji rad policije.

Stefanović je nakon potpisivanja rekao da će ova donacija omogućiti povezivanje policijskih stanica u Beogradu sa Centrom za kriminalističku analitiku, što će doneti efikasniji rad uprave kriminalističke policije, bolju analizu onog što se dešava na terenu i efikasniju borbu protiv kriminala.

On je rekao da se nastavlja saradnja SAD i Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i na unapredjenju rada policije. Stefanović je rekao da ovo nije prva donacija, i da je ukupna vrednost projekta oko 1,1 milion dolara.

Skot je rekao da je ova donacija nastavak inovativnog projekta koji je počeo 2010. godine.

"Cilj je pomoć srpskoj policiji da lakše međusobno komunicira na brz i efikasan način", rekao je on.

Pored toga, kako je rekao, sistem ima mogućnost da prikuplja informacije, analizira i usmerava ih, kako bi se koristili u borbi protiv kriminala i terorizma.

Dodao je i da Vlada SAD ostaje posvećena ovom programu i prijateljstvu sa Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: