Lavrov: Važno znati ko je napao sirijsku bazu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kaže da je neophodno razjasniti situaciju oko napada na sirijski vojni aerodrom do kog je došlo rano jutros, preneo je TAS.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 09.04.2018.

19:55

Lavrov: Važno znati ko je napao sirijsku bazu
Foto: EPA / Maxim Shipenkov

"Naravno, treba razjasniti. Ima mnogo poruka o tome ko je leteo a ko nije. U Vašingtonu negiraju da je udar izveo neko iz njihove koalicije. To ponovo pokazuje koliko je u Siriji postalo opasno. Tamo su se pojavili igrači koje niko nigde nije pozvao, koji su se sami tamo pozvali", naveo je Lavrov.

Situacija u vezi s vazdušnim udarom na bazu može, prema Lavrovu, dovesti do opasnog razvoja događaja.

"Nadam se da to razumeju makar vojnici, i američki i onih zemalja koje su sa SAD u koaliciji", rekao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je dodao da su eksperti saglasni u stavu da SAD ne nameravaju da napuste Siriju, već da tamo dugo ostanu.

"To što članovi koalicije, i same SAD, ne rade na tome da se povuku, kako je rekao predsednik (SAD Donald) Tramp, i ostave Siriju drugima, već na tome da učvrste svoju poziciju na dugi rok - eksperti se u tome slažu", rekao je Lavrov.

Jutros je izvršen raketni napad na vojni aerodrom T-4 u provinciji Homs. U napadu je poginulo 14 ljudi, a najverovatnije je napad izveo Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: