Tači na Košarama: Odgovor na pretnje iz Srbije – puške

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će na, kako je rekao, "pretnje iz Srbije", biti odgovoreno - "puškama".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.04.2018.

13:59

Tači na Košarama: Odgovor na pretnje iz Srbije – puške
EPA-EFE/VASSIL DONEV

"Na te pretnje ćemo odgovoriti isto kao što smo odgovorili pre 19 godina, puškama", rekao je Tači.

On je to rekao u govoru na manifestaciji na karauli Košare, koja se održava povodom 19 godina od sukoba pripadnika VJ i OVK na tom delu granice.

Pripadnici Vojske Jugoslavije uspevali su od aprila, pa sve vreme trajanja NATO bombardovanja da spreče ulazak na KiM pripadnika OVK, koje su podržavale regularna Vojska Albanije i NATO avijacija, ali su se povukli 10. juna 1999, posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kosovski Albanci tu manifestaciju održavaju na dan, kada je, kako kažu, "konačno srušena granica između albanskih zemalja", prenosi Koha.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: