Skripaljeva nećaka: Tražim od Mejove da razmotri...

Nećaka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Viktorija, zatražila je od britanske premijerke Tereze Mej da razmotri njen zahtev za izdavanje vize.

Izvor: B92

Subota, 07.04.2018.

21:02

Skripaljeva nećaka: Tražim od Mejove da razmotri...
Getty Images

Prvi njen zahtev je odbijen.

Viktorijino obraćanje Mejovoj, pročitano na ruskom, preneo je Skaj njuz, prenosi agencija Tass.

"Ono što bih najviše želela, to je da ih lično vidim, da imam priliku da našoj baki kažem istinu o tome kako su njen sin i unuka, ali moj zahtev za vizu je odbijen. Čitav svet priča o političkom skandalu bez presedana, ali u njegovom centru su stvarni ljudi. To je naša porodica i treba da budemo zajedno u ovom trenutku", kazala je Viktorija Skripalj.

Ruska ambasada u Londonu uputila je danas zahtev da se održi sastanak ruskog ambasadora u Londonu Aleksandra Jakovenka sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom radi razgovora o istrazi u vezi trovanja bivšeg dvostrukog špijuna.

"Očekujemo konstruktivan odgovor britanske strane i računamo da će doći do tog sastanka u bliskoj budućnosti", rekao je portparol ruske ambasade, prenela je agencija Rojters.

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom početkom marta u Engleskoj, a za njihovo trovanje Britanija je optužila Rusiju, koja to negira.

Julija se oporavlja, a Sergej više nije u kritičnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: