"Čeka se odgovor Skripaljeve ćerke na ruski zahtev"

Britanska ambasadorka pri UN Karen Pirs rekla je da je ruski zahtev za pristup ćerki bivšeg agenta Sergeja Skripalja, Juliji, prosleđen i da čekaju odgovor.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.04.2018.

00:52

Getty Images

"Dobili smo zahtev od ruskog konzualta. Prosledili smo ga Juliji Skripalj i čekamo njen odgovor. Njene želje se moraju uzeti u obzir", rekla je Pirsova, prenosi Rojters.

Rusija je uputila zahtev da se njena delegacija sastane sa Julijom Skripalj, s obzirom na to da je ona ruska državljanka.

Skripalj nije predstavljao pretnju po Rusiju, naglasio je ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na večerašnjoj otvorenoj sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raznmatra slučaj trovanja Skripalja i njegove ćerke Julije.

"Verzija incidenta koju širi Britanija navodi da mu Rusija nikada nije oprostila za izdaju i odlučila da ga eliminiše. U međuvremenu, savršeno je jasno da čovek nije mogao da predstavlja pretnju po Rusiju", rekao je Nebenzja, prenosi TAS S.

On je takođe naglasio da London vodi propagandni rat bez ikakvih pravila protiv Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: