Zbor građana Niša u utorak, javno glasanje o aerodromu

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" organizovaće u utorak, 10. decembra u 9.00 časova mirno okupljanje građana ispred Skupštine grada.

Izvor: B92

Petak, 06.04.2018.

21:19

Zbor građana Niša u utorak, javno glasanje o aerodromu
B92

Oni će se okupiti uprkos odlaganju skupštinskog zasedanja na kome je trebalo da bude usvojena odluka o prenosu u državno vlasništvo aerodroma "Konstantin Veliki".

Inicijativa je večeras pozvala Nišlije da se u što većem broju pridruže mirnom Zboru građana na kome će biti organizovano prvo javno glasanje građana Niša "o odluci da se niški aerodrom pokloni Republici".

"Prisutni građani će se javno izjasniti o predlogu Gradskog veća da se niški aerodrom pokloni Republici, u skladu sa članom 107. Statuta grada Niša", navodi se u obaveštenju i dodaje da odluke Zborova nisu savetodavne, već obavezujuće, konačne i u skladu sa zakonom.

U obaveštenju je rečeno da su neke odborničke grupe poslušale naređenje iz Beograda da odlože sednicu Skupštine grada Niša, a da je stav Inicijative da o tome odlučuju isključivo Nišlije.

"Ovo je naš grad, ovo je naša skupština, naši poslanici, naša odluka. Koliko god neko bio partijski opredeljen, ovakva vrsta odluka je isključivo na Nišlijkama i Nišlijama", kaže se u obaveštenju Inicijative "Ne damo niški aerodrom".

Inicijativu "Ne damo niški aerodrom" čine Nacionalna koalicija za decentralizaciju Proaktiv, Udruženi pokret slobodnih stanara, Niš Media i reform centar Niš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: