Obrušilo se brdo na Ibarskoj kod Kraljeva

Zbog velikog odrona na magistralnom putu Kraljevo - Raška kod Bresnika, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, prenela je RTS.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.04.2018.

20:24

Obrušilo se brdo na Ibarskoj kod Kraljeva
Thinkstock

Očekuje se tokom večeri da zbog raščisćavanja dođe do potpunog prekida saobraćaja na toj deonici.

Oko 16:30 obrušilo se oko hiljadu kubika zemlje i kamenja, pa se saobraćaj privremeno obavljao samo jednom kolovoznom trakom.

Na jednu od najprometnijih deonica Ibarske magistrale sručilo se pravo brdo zemlje i kamenja i prava je sreća da u odronu, nastalom zbog erozije zemljišta usled kiše koja u kraljevačkom kraju pada neprekidno gotovo 24 sata, niko nije povređen.

Ekipe preduzeća AD "Novi Pazar put" iz Novog Pazara, u čijoj je nadležnosti održavanje Ibarske magistrale od Kraljeva do Raške, započeli su raščišćavanje odrona zbog kojeg će, najverovatnije, privremeno morati da budu zatvorene obe saobraćajne trake, pa se očekuje formiranje kolona iz oba pravca.

Putari i saobraćajni policajci apeluju na vozače da budu oprezni kroz ibarsku klisuru kod Bogutovca, Magliča, Bresnika, Dobrih strana i Polumira gde ima čestih odrona, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima na putu, prenela je RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: