Putin: Stavićemo tačku na "slučaj Skripalj"

Vladimir Putin očekuje da u sredu na sednici Izvršnog komiteta Međunarodne organizacije za zaštitu hemijskog oružja bude stavljena tačka na "slučaj Skripalj".

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2018.

21:00

Putin: Stavićemo tačku na
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije je to izjavio na zajedničkoj konferenciji sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari.

„Želim da vas informišem, iako smo već govorili o tome. Sutra sazivamo sednicu Izvršnog komiteta Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja kako bismo rešili tu situaciju na pravi način. Nadam se da će tokom te diskusije biti stavljena tačka na događaj“, rekao je ruski predsednik, prenosi "Sputnjik".

„Supstance slične ’novičoku‘ mogu da budu proizvedene u blizu 20 država“, dodao je on.

„Oni ne mogu da identifikuju državu porekla niti mogu reći da je supstanca proizvedena u Rusiji. U vezi s tim, izaziva iznenađenje brzina sa kojim je pokrenuta antiruska kampanja“, rekao je on.

"Rusija želi da učestvuje u istrazi", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: