Moskva uzvraća istom merom, Britancima rok mesec dana

Moskva će na proterivanje diplomata iz više od 20 zemalja odgovoriti istom merom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

15:36

Moskva uzvraća istom merom, Britancima rok mesec dana
Foto: Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

Moskva je u četvrtak saopštila da će proterati 60 američkih diplomata s obzirom na to da će Amerikanci prognati isti broj Rusa u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom koja optužuje Rusiju za napad na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

Da podsetimo, Moskva je takođe proterala i 23 britanskih diplomata. Moskva je saopštila da Britanija ima mesec dana da redukuje broj svojih diplomata u Rusiji.

Najnovija odluka znači da će Rusiju napustiti diplomate iz Italije (2), Finske (1), Poljske (4), Litvanije (3), Holandije (2), Letonije (1), Švedske (1), Češke (3), Gruzije (1), Nemačke (4), Ukrajine (13), Moldavije (3), Rumunije (1), Norveške (1), Španije (2), Hrvatske (1), Irske (1), Danske (2), jedan estonski vojni ataše.

Ranije je Moskva pozvala ambasadore zemalja koji su se pridružili Velikoj Britaniji u izbacivanju diplomata kako bi ih informisali o novima merama.

Delegacije 15 evropskih zemalja, uključujući Italiju, Poljsku, Holandiju, Albaniju, Rumuniju, Ukrajinu, Češku. Belgiju. Letoniju, Litvaniju, Makedoniju, Hrvatsku, Švedsku, Dansku, Grčku, Irsku. U MSP Rusije pozvani su i ambasadori Kanade i Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: