Ambasada Rusije u CG: Zašto baš na Dan žalosti?

Odluku crnogorske vlade da protera jednog ruskog diplomatu komentarisala je i Ambasada Rusije u toj zemlji, prenose crnogorski mediji.

Izvor: B92, CDM

Četvrtak, 29.03.2018.

18:45

Ambasada Rusije u CG: Zašto baš na Dan žalosti?
Foto: Gettyimages/Alexander Aksakov

Ambasada se pita zašto je Crna Gora donela tu odluku na Dan žalosti koji se obeležava u Rusiji.

“U Rusiji je 28. marta proglašen za Dan žalosti zbog velikog broja poginulih u požaru u Kemerovu. Građani Crne Gore donose cveće, sveće i igračke ispred zgrade ambasade. Crnogorske vlasti takođe nisu ostale po strani već su tog dana objavile odluku o proterivanju ruskog diplomate i oduzimanju akreditacije počasnog konzula“, napisali su iz ambasade.

Da podsetimo, SAD, Kanada, Australija i veći broj članica EU, ali i drugih evropskih država donele su u ponedeljak odluku o proterivanju ruskih diplomata zbog slučaja Sergeja Skripalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: