"Još je kralj Nikola govorio da nije Rusije nosili bi fes"

Opozicioni Demokratski front upozorava premijera Crne Gore Duška Markovića da ne čini nijedan potez koji bi dodatno ugrozio odnose Rusije i Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.03.2018.

11:06

Ilustracija: Thinkstock

Premijer Marković je, podsetimo, najavio da će vlada Crne Gore razmotriti proterivanje ruskih diplomata u najkraćem roku, u okvoru solidarisanja sa Velikom britanijom oko slučaja Skripalj i sledeći poteze ostalih zemalja EU i sveta.

"Demokratski front poziva Vladu Duška Markovića da ne proteruje ruske diplomate, i da za promenu, makar jednom pokuša da drži do časti i dostojanstva ove zemlje", poručili su iz DF-a, prenose mediji iz Crne Gore.

Iz Demokratskog fronta dalje navode da je evidentno da se vlast nalazi na velikim mukama jer, kako kažu, kao "sluge NATO" jedva čekaju da povuku jedan ovakav potez, dok, s druge strane, svesni su da je veoma nepopularno povlačiti takav potez u kontekstu predsedničke kampanje u Crnoj Gori koja je u toku.

"Posebno je sramota da Duško Marković naredi proterivanje ruskih diplomata kada se zna da su njegovi preci, kao i većine nas, bili prijatelji Rusije. I zna se šta je ta velika zemlja značila za nas, o tome možda najbolje svedoče reči kralja Nikole koji je kazao - da nije bilo Rusije, Crne Gore ne bi bilo, i svi bismo danas nosili fes", ističu u DF-u.

Oni su još dodali da je Vlada već nekoliko puta pokazala otvoreno neprijateljstvo prema Rusiji, i veliki su izgledi da, nažalost, nastave sa tom politikom iako su svesni da time još jednom duboko ponižavaju Crnu Goru.

Premijer Crne Gore Duško Marković ranije je izjavio da će se Vlada CG uskoro odrediti o tome da li će Crna Gora slediti primer pojedinih zapadnih država i proterati ruske diplomate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: