Ruske diplomate proterali i Belgija i Moldavija

Belgija i Moldavija pridružile su se zemljama koje su odlučile da proteraju ruske diplomate zbog optužbi za napad nervnim agensom na Sergeja Skripalja,

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

20:33

Ruske diplomate proterali i Belgija i Moldavija
Foto: GettyImages

Vlada Belgije je odlučila da protera jednog ruskog diplomatu iz svoje zemlje, prenosi Rojters dodajući da je neimenovani zvaničnik vlade potrvrdio tu odluku posle ministarskog sastanka.

Ministarstvo spoljnih poslova Moldavije saopštilo je da je ta zemlja zatražila od troje ruskih diplomata da napuste Moldaviju u roku od sedam dana, u znak solidarnosti s Velikom Britanijom zbog trovanja Skripalja.

Veliki broj zemalja EU, kao i SAD, Kanada, Australija, Ukrajina, Norveška i Albanija već su donele odluke o proterivanju ruskih diplomata posle napada na Skripalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: