Lavrov: Proteruju diplomate jer ih ucenjuju SAD

Odluke o proterivanju ruskih diplomata, koje su donele pojedine zapadne zemlje, rezultat su pritiska i ucena iz SAD, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.03.2018.

13:29

Lavrov: Proteruju diplomate jer ih ucenjuju SAD
Foto: EPA / Maxim Shipenkov

"Kada proteraju jednog ili dvojicu diplomata, a šapuću nam izvinjenja, znamo da su proterivanja rezultat kolosalnog pritiska i kolosalnih ucena, što je glavni instrument šefova Vašingtona na međunarodnoj sceni", rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Ukupno se više od 20 država odlučilo da protera ruske diplomate u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom u slučaju trovanja špijuna Sergeja Skripalja.

To je dosad učinilo 16 država Evropske unije, kao i još nekoliko evropskih zemalja koje nisu članice Unije: Ukrajina, Norveška, Albanija, Makedonija.

Od vanevropskih država, za proterivanje ruskih diplomata odlučile su se SAD, Kanada i Australija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: