Ko je naložio hapšenje Đurića i zašto?

Šef Kosovske policije Špend Madžuni tvrdi da je naredbu za hapšenje šefa Kancelarije Vlade Srbije Marka Đurića dala kosovska vlada.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.03.2018.

14:38

Ko je naložio hapšenje Đurića i zašto?
Screenshot/Tanjug

To piše prištinski portal Gazeta ekspres, koji je prethodno objavio da je naredbu za hapšenje dao predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

Portal, naime, navodi da je, nakon jučerašnjeg hapšenja i puštanja Đurića, Madžuni pred parlamentarnom komisijom podneo izveštaj o jučerašnjoj operaciji po nalogu vlade.

"Imali smo odluku vlade da se zaustavi ulazak Đurića i mi smo je implementirali", rekao je Madžuni.

On tvrdi da je hapšenje Đurića naložila kosovska vlada, piše Ekspres, uz napomenu da se premijer Ramuš Haradinaj još nije oglasio povodom jučerašnje situacije.

Pozivajući se na svoje izvore, međutim, portal piše da premijer Haradinaj nije bio uključen u plan hapšenja, već da je sve planirano u kabinetu Tačija.

"Nije bilo drugih optužbi protiv Đurića, već samo zabrana ulaska", rekao je šef kosovske policije i dodao da nije bilo otpora pripadnika policije na severu.

"Nije bilo nepoštovanja naredbi od bilo koga", rekao je Madžuni odgovarajući na pitanje da li je odbio pomoć komandanta policije na severu tokom jučerašnje akcije.

Portal, takođe, navodi da je hapšenje Đurića u Kosovskoj Mitrovici "ohladilo" odnos Tačija i Haradinaja zato što je, kako navode, predsednik "zaobilazio" premijera u sprovođenju akcije Specijalne policijske jedinice hapšenja Đurića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: