Oglasio se Euleks: Pažljivo pratimo situaciju

Euleks pažljivo prati situaciju i patrolira na severu Kosova u skladu sa svojim mandatom, kao druga interventna instanca, poručeno je iz Euleksa.

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

14:11

Oglasio se Euleks: Pažljivo pratimo situaciju
Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

"Policija Kosova je prva interventna instanca za sve bezbednosne incidente na Kosovu", napisala je šefica Euleksove kancelarije za medije Dragana Nikolić Solomon u pisanom odgovoru na pitanje o hapšenju Marka Đurića koje je agencija Tanjug uputila Misiji EU u ponedeljak uveče.

U pitanju je prva zvanična reakcija Euleksa posle incidenata i napetosti na Kosovu u ponedeljak.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da su akciju hapšenja izveli "teroristi koji su želeli da prikažu da imaju podršku Zapada", a rekao je i da je akcija izvedena uz podršku Euleksa, jer su osim vozila kosovskih jedinica na licu mesta bila i vozila Euleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: