Hitna reakcija iz Moskve – "proteraćemo Amerikance"

Moskva će proterati najmanje 60 članova osoblja američkih diplomatskih misija u Rusiji, kao odgovor na odluku Vašingtona da protera ruske diplomate.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.03.2018.

16:02

Hitna reakcija iz Moskve –
Foto: Freeimages

To je javio Rojters pozivajući se na Ria Novosti.

Izjavu ruskoj novnskoj agenciji dao je poslanik gornjeg doma ruskog parlamenta Vladimir Džabarov, inače, zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove.

Ruski vladini zvaničici još se nisu oglasili, preneo je Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp naložio je ranije danas da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, kao i da se zatvori ruski konzulat u Sijetlu, zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Pozivajući se na istaknute zvaničnike Trampove administracije, AP prenosi da je među njima i 12 špijuna za koje SAD veruju da koriste dipolomatski status u ruskoj misiji u Ujedinjenim nacijama kao paravan.

Oni navode da konzulat u Sijetlu "predmet zabrinutosti kontraobaveštajne službe" zbog toga što se nalazi blizu američke pomorske baze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: