Detalji ruske drame – potresne poruke "dece u vatri" VIDEO

Među žrtvama stravičnog požara koji je progutao tržni centar u ruskom gradu Kemerovo navodno je i ceo razred jedne osnovne škole, pišu svetski mediji.

Izvor: B92, Jutarnji.hr

Ponedeljak, 26.03.2018.

10:02

Detalji ruske drame – potresne poruke
screenshot

Kako se navodi, grupa dece je sa učiteljicom došla na izlet u Kemerovo, ona je “odlučila da prošeta“, a deca su ostala u bioskopu, “odakle nisu uspela da izađu“.

Neka od zarobljene dece su navodno pozvala roditelje ili se obratila prijateljima na društvenim mrežama, a jedna 13-godišnjakinja je napisala “da su u vatri“.

Jedna od svedokinja Ana Zarečneva je ispričala da se požarni alarm nije oglasio, te da su ona i njena porodica uspeli da pobegnu pošto su ih drugi posetioci tržnog centra obavestili o vanrednoj situaciji.

“Morali smo da izađemo zbog vatre, nije dobro... Na trećem spratu, gde je bioskop, potpuna je tama. Ljudi su u panici, deca plaču...“, navela je.

Цените жизнь🙏🙏 #Repost @annazare4neva • • • ...Это просто ужас... трудно описать то,что сегодня произошло ... Обычный выходной день. Всей семьёй решили сходить в кино на #тихоокеанскийрубеж .Нарядились в лучшие одежды и поехали. Весь ТЦ «Зимняя Вишня» был заполнен посетителями. Место на парковке вокруг него нашли с трудом. Пришли как раз к началу фильма. Места были в 1-м зале на 5-и ряду. Где-то в середине сеанса дверь открылась и в свете,поступающего из холла раздался крик: «Пожар!пожар!» . Схватив Даниила за руку я быстро побежала с ним к выходу из зала.Дима шёл следом . Сеанс не прервали, свет в зале так и не включили . Сигналку слышно не было. Толпа ломанулась через одни узкие двери. Второй выход почему-то не открыли(а был ли он?🤔),да и вторую створку не открыли у этой двери. Выскочив из кинозала ,мы увидели плотный чёрный едкий дым,который полностью затянул детскую игровую площадку и 2-й кинозал-их было совсем не видно .Дышать уже было нечем. Добежали до лестницы:там уже люди в большей панике спускались вниз . Кто-то спускался на лифте 😱😬. Очень много плачущих и кричащих детей. Я и Даниил стали спускаться вниз. Дима был где-то там,позади,пытаясь регулировать натиск обезумевших людей. Ведь взрослые бежали оттуда,расталкивая и давя детей. На лестнице время от времени толпа тоже поддавалась панике,но мужчины,находящиеся в ней быстро успокаивали всех,крича : «Без паники!Спокойно! Мы все спустимся!». Кто-то впопыхах поскользнулся и упал на ступеньках. Тут же ему помогли подняться☝🏻. Когда добрались с Даней до второго этажа позвонил Дима-уточнил где мы. Узнав,что почти спустились-решил вернуться за верхней одеждой. В этот момент он был уже на 3-м этаже. Затем поднялся назад к гардеробу,но там уже не было видно ничего. Администратор в панике стояла и не знала что делать,какой-то мужчина кричал,что там ,в одном из кинозалов остались его дети 😭. Найдя кем-то оброненную шапку Дима намочил её водой и попытался пройти к залу. Но плотность и едкость дыма были столь высоки,что шапка просто не помогала . «У вас есть противогаз?!!»-стал просить он у обезумевшего охранника. Но тот только развёл руками. Попытка пробраться к детям оказалась тщетной.😭⬇️⬇️⬇️

A post shared by Anna Zarechneva (@anyuta3107) on

Marija Moroz (13), koja se nalazila u bioskopu za vreme požara, poslala je rođaku poruku: "U vatri smo. Izgleda da je ovo zbogom od mene".

Strahuje se da je i Marija poginula. Među decom koja se vode kao nestala je i razred od 8 devojčica, starosti 11 i 12 godina. Jedna od devojčica, Viktorija Počankina, uputila je poziv svojoj tetki usred požara: "Vrata su blokirana. Ne mogu da izađem, ne mogu da dišem. Tetka, reci celoj porodici da ih volim. Reci mami da sam je volela...".

Nadležne službe su saopštile da je više od 50 osoba stradalo, a za nestalima se još traga.Takođe, iz policije je saopšteno da je uhapšeno četiri osobe, a da se traga za vlasnikom tržnog centra, preneo je Index.hr.

regram @lanalo_1 Repost from @kuzbass_news @TopRankRepost #TopRankRepost Внутри горящего торгового центра в одном из туалетов на втором этаже спрятались несколько человек. Они заложили щели в дверях мокрыми полотенцами. Люди звонят в МЧС и просят их спасти. ⠀ Сколько их там всего, а также сколько они смогут еще продержаться, неизвестно. Пожарные пытаются пройти к ним через дым. ⠀ Фото: Родственники не могут их найти, если вы что-то видели звоните на телефон горячей линии: 8(3842)58-23-33 #кемерово #кузбасс #зимняявишня

A post shared by @ oksanakistarova on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: