Devojčica od 14 godina preminula na porođaju

U Paragvaju, gde zakon brani abortus sem ako majka nije životno ugrožena, na porođaju je umrla 14-godišnja devojčica koja je zatrudnela nakon što je silovana.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.03.2018.

19:39

Devojčica od 14 godina preminula na porođaju
Foto: Thinkstock

Doktori su bili prisiljeni da devojku porode carskim rezom zbog disajnih komplikacija, međutim, ubrzo nakon početka procedure, devojčica je doživela tri srčana udara, a potom i umrla.

"Desilo se veoma brzo. Oni (doktori) su pokušali napredne tehnike oživljavanja u intenzivnoj nezi, međutim, nije joj bilo spasa. Njeno telo nije bilo spremno za trudnoću", rekao je direktor bolnice u kojoj se devojčica porodila, Ernan Martinez, prenosi "Gardijan".

Beba je, kako su saopštili doktori, u stabilnom stanju, ali se nalazi na aparatu za veštačko disanje.

Direktor Nacionalnog sekretarijata za decu i adolescente Paragvaja Rikardo Gonzales Bornje rekao je da je 37-godišnji muškarac koji je silovao devojku uhapšen u četvrtak.

"Gardijan" podseća na slučaj iz 2015. godine, kada su paragvajske vlasti zabranile da 10-godišnja devojčica abortira nakon što je silovao očuh.

Ta devojčica je preživela porođaj, ali prema navodima Amnesti internešnela, još uvek nije dobila smeštaj koji joj je obećala vlada Paragvaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: