Francuska: I tinejdžer uhapšen zbog napada u supermarketu

Policija u Francuskoj uhapsila je 17-godišnjeg mladića zbog povezanosti sa istragom o jučerašnjem terorističkom napadu u supermarket.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.03.2018.

11:28

Francuska: I tinejdžer uhapšen zbog napada u supermarketu
Foto: Tanjug, AP

Neidentifikovani tinejdžer uhapšen je zbog navoda o zločinackom udruživanju u vezi sa terorističkim napadom, prenosi AP.

On je prijatelj napadača identifikovanog kao Reduana Lakdima, poreklom iz Maroka, koji je ubijen u pucnjavi, kada je započeo opsadu u supermarketu.

Pariski tužilac Fransoa Molen koji vodi istragu, u petak je izjavio da je još jedna žena koja je bliska Lakdimu takođe pritvorena po istoj osnovi.

U napadu na jugozapadu Francuske, u kojem su poginule četiri osobe, saopštila je Kancelarija tužilaštva u Parizu.

Kako je Rojters prethodno izvestio, francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da je francuski policajac, koji je zameni taoca u jučerašnjem terorističkom napadu, preminuo od zadobijenih povreda.

"Umro je za svoju zemlju. Francuska nikada neće zaboraviti njegov heroizam, hrabrost i žrtvu", napisao je Kolomb na Tviteru, navodeći da je ime poginulog žandarma Arno Beltram.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: