"Zažalio je što bio dvostruki agent... Pisao je i Putinu"

Bivši školski drug otrovanog ruskog špijuna Sergeja Skripalja Vladimir Timoškov kaže za BBC da je Skripal zažalio što je bio dvostruki agent.

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

09:50

Foto: GettyImages

Osim toga, Timoškov navodi da mu je Skripalj u jednom trenutku rekao da je pisao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da ga pomiluje i dozvoli mu da se vrati u Rusiju.

“Kada smo bili u školi želeli smo da idemo u vojsku. Sergej je hteo da bude padobranac“, kaže Timoškov.

Kako navodi, nakon škole izgubili su kontakt i tako je bilo sve do 2006. godine kada je Sergej Skripalj osuđen za izdaju.

Timoškov navodi da je nekoliko godina nakon toga pokušao da ga kontaktira, što je i učionio tako što je preko interneta našao ćerku svog školskog druga Juliju.

“Čuli smo se 2012. godine, zvao me je iz Londona i pričali smo pola sata. Tada je negirao da je izdajica. Rekao je ’dao sam zakletvu Sovjetskom savezu’, a naveo je i da je pisao Putinu da ga pomiluju i da mu dozvole da se vrati u Rusiju“, ističe Timoškov.

BBC tu dodaje da Kremlj negira da je dobio bilo kakvo pismo od Skripalja.

Skripalj i njegova ćerka Julija 4. marta su pronađeni u nesvesnom stanju na klupi u Solzberiju, nakon čega su hospitalizovani i nalaze se u teškom stanju. Britanske vlasti optuju Rusiju za trovanje Skripalja i njegove ćerke nervnim agensom, što Moskva izričito negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: