Vulin: Ne možemo ni da zaboravimo, ni da oprostimo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je venac na spomen-obeležje ispred KBC “Dragiša Mišović”, u znak sećanja na pogibiju gardista i pacijenata.

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

15:01

Vulin: Ne možemo ni da zaboravimo, ni da oprostimo
Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

“NATO agresija na Srbiju je strašan zločin, zločin za koji niko nije kažnjen, zločin nad slobodnim, suverenim narodom, narodom koji svojom istorijom i svojim životom, nije zaslužio tako strašan zločin. Ne možemo da zaboravimo, ne možemo ni da oprostimo”, naveo je Vulin.

Osim toga, Vulin je dodao “da ne zna da li je pilot koji je bombardovao bolnicu kažnjen za to, i da verovatno nije, kao ni to da li je njegov komandant, koji mu je dao naređenje da bombarduje bolnicu, kažnjen za to”.

"Ne znam da li je iko ko je učestvovao u NATO agresiji nad srpskim narodom bio kažnjen za to što je uradio - skoro siguran sam da nije. Dokle god neko ne bude bio kažnjen, dokle god se neko ljudski ne pokaje za smrt ovih ljudi u bolnici, dok se neko makar ljudski ne pokaje za sve ove hiljade smrti za vreme NATO agresije u Srbiji, mi nećemo moći da kažemo da je sve iza nas", istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, 19 godina se još oporavljamo od posledica NATO agresije, još obnavljamo ono što je porušeno, još pokušavamo da zalečimo rane, još pokušavamo da zaboravimo, a ne možemo da zaboravimo i ne možemo da oprostimo.

"Tek će se generacije koje dolaze iza nas nositi sa posledicama NATO agresije, sa svim onim što je bačeno u našu zemlju, u našu vodu, u naš vazduh. Srbija gleda u budućnost. Mi ćemo se truditi, dati sve od sebe, da učinimo svet oko nas boljim, lepšim, pravednijim, ali NATO agresiju nećemo moći da zaboravimo i nikada nećemo moći da opostimo", poručio je ministar Vulin.

Na mestu stradanja vojnika Gardijske brigade, ispred bolnice “Dragiša Mišović”, u delegaciji Vojske Srbije koja je položila venac bili su i komandant Garde Vojske Srbije general-major Milomir Todorović i komandant Komande za obuku general potpukovnik Đokica Petrović.

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja. Sirene su se čule 78 dana, a ukupan broj žrtava nikada nije utvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: