Stefanović: Pripadnici MUP dali svoje živote za slobodu

Ministar policije Nebojša Stefanović položio je u Ulici kneza Miloša u Beogradu venac na spomen - ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli u bombardovanju.

Izvor: Beta

Subota, 24.03.2018.

11:18

Stefanović: Pripadnici MUP dali svoje živote za slobodu
Foto: Tanjug / MUP

Stefanović je tom prilikom poručio da je obaveza uvek se sećati njihove žrtve.

"Danas obeležavamo sećanje na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su dali svoje živote za nešto što je najznačajnije za Srbiju, našu slobodu. Ti ljudi su tokom NATO agresije branili svoju zemlju, borili se i u toj borbi dali svoje živote. Želim da izrazim poštovanje prema ljudima koji su u tim teškim danima bili uz svoju zemlju, borili se za nju, branili je i koji su svojim životima pokazali kako se voli Srbija", rekao je Stefanović, a prenosi MUP.

Ministar je istakao da je obaveza uvek se sećati njihove žrtve i brinuti o njihovim porodicama. On je najavio da će se ove godine podići spomenik svim poginulim policajcima, jer i na taj način Srbija želi da im se oduži za njihovu čast, poštenje i za sve što su uradili za gradjane Srbije, boreći se svakoga dana za njihovu bezbednost.

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja. Sirene su se čule 78 dana, a ukupan broj žrtava nikada nije utvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: