Kurc: Austrija neće proterivati ruske diplomate

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da njegova zemlja neće proterivati ruske diplomate.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

16:58

Kurc: Austrija neće proterivati ruske diplomate
Foto: GettyImages

Kako kaže, važno je da budu otvoreni kanali za komunikaciju.

Nekoliko evropskih zemalja saopštilo je danas da bi moglo da sledi Veliku Britaniju i protera ruske diplomate zbog trovanja Sergeja Skripala, bivšeg dvostrukog ruskog agenta u Engleskoj.

"Nismo tako odlučili zato što mislimo da je važno održati kanale za dijalog", rekao je Kurc novinarima u Briselu posle samita EU.

Kurc je rekao da Austrija ima "tradicionalno dobre kontakte" s Rusijom i da će ih njegova vlada iskoristiti da traži od Moskve da pomogne u razjašnjavanju napada nervnim agensom.

"Poštujemo odluku evropskih država da žele da idu dalje, preduzmu dalje korake, ali će biti nekih evropskih država koje su odlučile da to rešavaju isto kao i mi", rekao je Kurc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: