I zvanično: Putin pobedio; "Rusi, hvala"

Prema konačnim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin pobedio je sa 76,69 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija Rusije.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

12:10

I zvanično: Putin pobedio;
Tanjug/AP

Kako se navodi, kandidat Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF) Pavel Grudinjin osvojio je 11,77 odsto glasova. Na trećem mestu se nalazi lider LDPR Vladimir Žirinovski sa 5,65 procenata, dok je na četvrtom mestu Ksenija Sobčak sa 1,68 odsto, preneo je Sputnjik.

Centralna izborna komisija zvanično je potvrdila da su izbori legitimni.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da želi da izrazi Rusima zahvalnost zbog najjače ikada izborne pobede. U živom televizijskom obraćanju, Putin je rekao da je zemlji potreban napredak u različitim sferama - stvaranje novih radnih mesta, povećanje plata, poboljšanje zdravstvene zaštite i izgradnja nove infrastrukture.

On je rekao da je snažna podrška posebno važna sada kada zemlji prete domaći i spoljni izazovi, preneo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: