"Nema drugog objašnjenja, Moskva kriva za Skripalja"

Lideri EU saglasili su se sa Velikom Britanijom da je Rusija "vrlo verovatno" odgovorna za napad na bivšeg dvostrukog ruskog špijuna u Solsberiju.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.03.2018.

08:05

Ilustracija: Getty Images

Lideri EU smatraju da nema drugog prihvatljivog objašnjenja, izjavio je sinoć predsednik Evropske komisije Donald Tusk.

Tusk je na svom nalogu na Tviteru napisao da se 28-člani blok slaže da "nema drugog prihvatljivog objašnjenja" za trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nervnim agensom.

Tuskova izjava predstavlja pobedu za britansku premijerku Terezu Mej, koja je pozvala lidere EU da podrži njenu zemlju u optuživanju Rusije za napad koji se 4. marta dogodio u engleskom gradu, ocenjuje AP.

Inače, juče je u Briselu počeo dvodnevni prolećni samit, na kojem su medju glavnim temama tenzije na relaciji London-Moskva povodom slučaja Skripalj i stav EU po tom pitanju.

Rojters je u međuvremenu napomenuo, pozivajući se na diplomate, da je Evropska unija tradicionalno podeljena kad je reč o stavu prema Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: