Policija blokirala prilaz Kovilovu / FOTO VIDEO

Jake policijske snage su blokirale prilaz Sportskom centru Kovilovo, gde je trebalo da se odigra utakmica ženskih juniorskih selekcija Srbije i “države“ Kosovo.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

15:45

Policija blokirala prilaz Kovilovu / FOTO VIDEO

Iako je ranije objavljeno da je utakmicu stopirala Vlada Srbije, oglasio se ministar policije Nebojša Stefanović, koji je naveo da je utakmica otkazana njegovom odlukom - iz bezbednosnih razloga.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak ispred SC u Kovilovu, a u danima kada rastu tenzije između vlada u Beogradu i Prištini.

Kako javlja reporter O2, kordoni policije ne dozvoljavaju prilaz centru ni iz jednog pravca, a na putu su više policijskih autobusa, marica i vozila.
Kako javlja reporter Tanjuga, policija je raspoređena i duž Zrenjaninskog puta i na skretanju kod Pupinovog mosta. Policija ne dozvoljava duže zadržavanje novinarskih ekipa, koje se vraćaju nazad.
Utakmica je trebalo da se odigra danas od 16 sati, ali je ministar unutrašnjih poslova odlučio da je zabrani.
Prvobitno, taj meč, koji je trebalo da se igra bez državnih simbola i himne, bio je zakazan u Kragujevcu, ali je potom iz bezbednosnih razloga "premešten" u Kovilovo. Evropska rukometna federacija (EHF) donela je odluku da ni navijači, ali ni predstavnici medija ne mogu prisustvovati meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: