Vojska Srbije dobija nove uniforme? / FOTO

Kolegijum ministra odbrane Srbije razmatrao je predlog novog "vizuelnog identiteta" pripadnika Vojske Srbije, za koji se očekuje da poboljša njihov izgled.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

10:18

Vojska Srbije dobija nove uniforme? / FOTO
mod.gov.rs

Kako se navodi u saopštenju, procedura će biti sprovedena paralelno s pokretanjem izmene Pravila o vojnim uniformama i oznakama činova u Vojsci Srbije i Pravila o grbu, vojnim zastavama, vojnim oznakama i ostalim simbolima i obeležjima VS.

mod.gov.rs
"U prvoj fazi, profesionalni vojnici bi na sadašnjoj uniformi M-10 nosili vrpce odlikovanja i vrpce znački Primeran vojnik, Najbolji strelac i ostale, kao i značke roda-službe na oznaci čina, dok bi starešine nosile vrpce odlikovanja - vojnih spomen-medalja i vojnih spomenica na košulji kratkih rukava službene uniforme", navodi se u saopštenju.
mod.gov.rs
Dodaje se da bi "profesionalni vojnici nosili oznake i činove u punom koloru, odnosno oznake pripadnosti VS, oznake čina s crvenim širitima i značkom roda-službe, amblema jedinice, lente s natpisom 'Za slobodu i čast otadžbine' i zastave Srbije, umesto u dosadašnjim redukovanim-maskirnim bojama".
mod.gov.rs
Uz dosadašnje čizme, bile bi nabavljene plitke vojničke cipele, a u poslednjoj fazi profesionalni vojnici bi dobili "polo-majice", kratke jakne i "moderan vojnički ranac", dok bi starešine dobile jakne uz komplet službene torbe i uniforme.
mod.gov.rs
mod.gov.rs
mod.gov.rs
mod.gov.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: