Vučić izrazio saučešće Makronu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom žrtava terorističkog napada na jugu Francuske.

Izvor: Beta

Petak, 23.03.2018.

17:22

Vučić izrazio saučešće Makronu
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava terorističkog napada na jugu Francuske", naveo je Vučić u pismu saučešća.

Vučić je kazao da je siguran da će se snažno vođstvo Francuske uspešno suprotstaviti opasnosti koju terorizam nosi.

"Dozvolite mi da Vas uverim da u svakom trenutku možete da računate na prijateljsku podršku Srbije. I ovaj zločin mora da navede ceo svet da bude ujedinjen i odlučan u preduzimanju koraka protiv terorizma, a u odbrani zajedničkih civilizacijskih vrednosti", naveo je Vučić, a preneo kabinet predsednika Srbije.

Vučić je ranjenima poželeo brz oporavak, a zamolio je Makrona da porodicama poginulih prenesu njegove izraze saučešća.

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad na jugu Francuske u kojem je naoružani muškarac ubio tri osobe i ranio najmanje još 10, preneo je Asošiejted pres.

Prema rečima francuskih zvaničnika, napadač Reduan Lakdim (26), sitan kriminalac koji je bio pod policijskim nadzorom jer je smatran za radikalnog, najverovatnije je jutros oteo automobil po izlasku iz grada Karkasona i ubio jednu osobu u tom vozilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: