Žestoki sukobi mladih i policije u Parizu / VIDEO

Policija se sukobila se sa mladim demonstrantima, koji su marširali Parizom, na uličnim protestima koji se održavaju širom Francuske, prenosi "Lokal.fr".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.03.2018.

13:37

Žestoki sukobi mladih i policije u Parizu / VIDEO
screenshot

Više desetina uličnih protesta širom zemlje, organizovali su sindikati, a štrajkovi su značajno poremetili železnički i vazdušni saobraćaj, rad škola i drugih javnih službi u Franscuskoj.

Državni službenici traže veće plate i protestuju protiv planiranog gubitka 120.000 radnih mesta do 2022. godine, prenosi AP.

Zaposleni u železnici zabrinuti su zbog planova vlade da ukine garancije za doživotan posao, automatsko godišnje povećanje plata i rani odlazak u penziju, navodi Rojters.

Generalni sekretar Francuske demokratske konfederacije rada (CFDT) Loren Berger rekao je za RTL radio da štrajkovi predstavljaju upozorenje za vladu predsednika Emanuela Makrona.

Zaposleni u nacionalnoj železničkoj kompaniji Nacionalno društvo francuskih železnica (SNCF) odbacuju plan vlade, koji ima za cilj prilagođavanje kompanije pre nego što otvori usluge za konkurenciju.

Kako se u saopštenju nacionalne francuske avio-kompanije Er Frans navodi, francusko civilno vazduhoplovstvo je preporučilo svim avio-kompanijama da smanje broj planiranih letova sa francuskih aerodroma.

Ta kompanija je, navodi se u saopštenju, smanjila broj planiranih letova za danas tako što će svi letove na dužim relacijama biti realizovani,dok će letovi srednje dužine biti smanjeni na 75 odsto sa aerodroma Šarl de Gol i na 60 odsto za kratkolinijske letove sa aerodroma Paris-Orli i drugih francuskih aerodroma.

SNCF navodi da saobraćaja 40 odsto brzih vozova i polovina regionalnih vozova.

Metro u Parizu radi normalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: