Njujork Tajms: I list Hurijet pod kontrolom Erdogana

Najveća turska medijska grupa Dogan Holding, kritički nastrojena prema zvaničnoj Ankari, prodala je list Hurijet, CNN Turk i Kanal D provladinom konglomeratu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.03.2018.

11:48

Njujork Tajms: I list Hurijet pod kontrolom Erdogana
EPA-EFE/ Etienne Laurent

To može dodatno da učvrsti medijsku podršku predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, piše Njujork Tajms.

Predstavnik kupca, Dmiroren Holdinga je potrvrdio agenciji Rojters ovu kupovinu, ne navodeći iznos transakcije.

Prethodno su iz kompanije Dogan objavili da su u pregovorima o prodaji svih njihovih komponenti u štampanim i vizuelnim medijima, čija je operativna vrednost 1,1 milijarda dolara, odnosno 890 miliona dolara posle odbijanja dugova.

Ovim spajanjem, kompanija Demiroren, koja je vlasnik već dva prorežimska lista, zadobiće kontrolu nad još nekoliko uglednih medija, navodi Rojters.

Osnivač Dogan Holdinga je Ajdin Dogan, pripadnik sekularnog establišmenta u Turskoj, a čiju je kompaniju Erdogan u više navrata kritikovao zbog napada na vladajuću Stranku pravde i razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: