Migrant u Nemačkoj osuđen na doživotnu zbog silovanja

Jedan migrant osuđen u Nemačkoj na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 19-godišnje studentkinje medicine.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.03.2018.

11:06

Migrant u Nemačkoj osuđen na doživotnu zbog silovanja
Ilustracija: Getty Images

Taj slučaj je dodatno podstakao debatu o imigracionim pravilima u tu zemlju.

Sud u Frajburgu doneo je odluku da zbog pretnje koju predstavlja, Husein K. treba da ostane doživotno u zatvoru, prenosi AP, pozivajući se na nemačku agenciju Dpa.

Agencija Frans pres piše da je Husein Kavari, nepoznatog godišta i porekla, priznao da je napao studentkinju medicine Mariju Ladenburger 19. oktobra 2016. u Frajburgu, u blizini granice sa Francuskom.

Husein Kavari je pred sudijom rekao da je u oktobru 2016. povukao Mariju Ladenburger sa njenog bicikla, silovao je i bacio u reku bez svesti, gde se utopila.

On je u Nemačku stigao 2015. godine bez dokumenata i tvrdi da je iz Avganistana, a da je u vreme kada je počinio zločin imao 18. godina. U izveštaju stručnjaka i izjavama svedoka navedeno da je tada imao 22. godine.

Dojče vele navodi da je taj migrant prethodno bio osuđen zbog napada na jednu ženu u Grčkoj, ali da je pušten ranije iz zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: