Mediji: Priznanje Kosova za ZSO; Ministarka: Važnije je...

Srbija je dobila ultimatum – ako priznamo Kosovo, dobićemo Zajednicu srpskih opština, tako bar piše današnja štampa, navodi Prva televizija.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

09:18

Mediji: Priznanje Kosova za ZSO; Ministarka: Važnije je...
screenshot

Mediji navode da je takvu ponudu srpski predsednik dobio od diplomata u Berlinu, Parizu, Londonu i Vašingtonu, a potvrđena mu je ovih dana i na sastancima u Njujorku.

U vestima Prve televizije to je trebalo da bude tema za ministarku zaduženu za evropske integracije Jadranku Joksimović, međutim...

“Važnije od toga je što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao odgovornu politiku, državnost i rešenost na svim relevantnim mestima i forumima, sa svima koji su uključeni u proces. Predstavio je pozicije Srbije, što je važno, iako nije naišao na razumevanje i fleksibilnost, to ne znači da Srbija nema validne argumente i da se glas Srbije ne čuje.”

Na ponovljeno pitanje o medijskim spekulacijama, ministarka je rekla da “uopšte ne rezonuje na osnovu naslova u novinama, već na osnovu činjenica”.

“Oni koji su priznali nezavisnost Kosova guraju agendu, da taj projekat ne propadne i to je realpolitika, ali pet država nije priznalo to, kao i jedan deo sveta. Mi promovišemo našu agendu interesa i Briselski sporazum je pravnoobavezujući, jedna strana nije ispunila ništa od obaveza, a garant tog sporazuma je i Evropska unija. U Briselu mora da bude tema i da li ima političke volje da Priština to sprovede”, istakla je Joksimovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

249 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: