Skupština glasa o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja

Skupština Srbije glasaće danas o više od 30 zakonskih predloga i sporazuma.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.03.2018.

00:23

Skupština glasa o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja
Foto: Thinkstock

Među njima su i predlozi zakona o strancima, nacionalnom DNK registru, kao i izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima je predviđeno pooštravanje kazni za saobraćajne prekršaje.

Poslanici će se izjasniti i o sporazumu o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Federalne službe obezbeđenja Rusije, u oblasti bezbednosti, zaštite zaštićenih osoba i objekata, razmeni informacija i drugim delatnostima.

Skupština će glasati i o predlozima zakona o azilu, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, o izmenama zakona o državljanstvu, o policiji i javnom redu i miru i više međunarodnih sporazuma.

Rasprava prve sednice redovnog prolećnog zasedanja završena je 14. marta, a protekla je uglavnom u polemici o rezultatima beogradskih izbora i o amandmanima poslanika vladajuće većine na koje je potrošeno gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima i to samo na prvu tačku dnevnog reda - Predlog zakona o strancima.

O preostalim tačkama u pojedinostima nije bilo vremena da se govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: