Tramp: I Obama je čestitao Putinu 2012.

Američki predsednik Donald Tramp pravdao je svoju odluku da čestita predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

21:07

Tramp: I Obama je čestitao Putinu 2012.
Foto: Tanjug/AP/Evan Vuèi

Tramp je rekao da je to učinio i njegov prethodnik Barak Obama 2012. godine.

"Sporazumevanje sa Rusijom (i drugima) je dobra stvar, nije loša stvar", napisao je Tramp na svom Tviteru.

Trampov tvit usledio je pošto su američki mediji preneli da je predsednik SAD besan zbog toga što je u javnost procurila informacija da su ga savetnici upozoravali da ne treba da čestita Putinu, prenosi AP.

Tramp navodi da Rusija može da "pomogne da se reše problemi" sa Severnom Korejom, Sirijom, Ukrajinom, Islamskom državom, Iranom, čak i kada je reč o "predstojećoj" trci u naoružanju.

Prema njegovim rečima, bivši predsednik Džordž V. Buš pokušao je da se sporazume, ali nije imao veštine za rad sa Putinom.

Pokušali su i Obama i bivša državna sekretarka Hilari Klinton, dodaje, ali "nisu imali energiju ni hemiju" sa ruskim liderom, zaključio je Tramp

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: