Bombaš se razneo pred policijom, "opasnost postojI"

Bombaš iz Ostina ubio se improvizovanom eksplozivnom napravom nakon što su ga okružili policija i agenti FBI, prenose američki mediji.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

09:28

Bombaš se razneo pred policijom,
Tanjug/AP

Kako je navela policija, bombaš koji je "terorisao Ostin poslednjih nedelja, konačno je mrtav", ali opasnost i dalje postoji, jer se ne zna da li ima još postavljenih eksplozivnih naprava.

U Ostinu su se, podsetimo, prethodnih dana dogodile četiri misteriozne eksplozije, u kojima je bilo stradalih i povređenih. peta, koja se povezuje sa tim slučajem, dogodila se juče kada je eksplodirao paket u Fedeksu, doduše u drugom gradu, ali koji je bio adresiran upravo na Ostin.

Stanovnike Ostina je lokalni šerif upozorio da ostajuu kućama dok četvrt koja je bila meta napada, ne bude obezbeđena.

Šablon napada je bio takav da su kartonski paketi ostavljani direktno ljudima, pred kućama, a eksploziv je bio napravljen od delova koji se mogu kupiti u prodavnicama tehnike.

Na slučaju paketa-bombi pored lokalne policije rade i eksperti FBI i Agencije za alkohol, duvan i vatreno oružje (ATF).

Objavljeno je i da je nagrada za informacije koje bi dovele do hapšenja bombaša povećana na 115.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: