Južna Morava opet poplavila Đunis

Saobraćaj na državnom putu Kruševac - Đunis - Deligrad obustavljen je jutros, ponovo, jer se u selu Đunis izlila Južna Morava.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

11:48

Južna Morava opet poplavila Đunis
Screenshot O2, arhiva

Prema podacima Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac, vodostaj Južne Morave kod Mojsinja jutros je bio 33 centimetra viši nego sinoć, i dostigao je 464 centimetra, a na snazi je ponovo vanredna odbrana od poplava.

"Domaćinstva i ljudi na tom području za sada nisu ugroženi", naveo je načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović.

Na terenu su, dodao je, saobraćajna policija, vatrogasci. Vodovod dostavlja pijaću vodu, JKP po potrebi tehničku vodu za životinje, a teren obilaze i predstavnici Elektrodistribucije, komunalnih službi te zdravstvenih i veterinarskih službi.

Na području Kruševca aktivna su klizišta u Ribaru, Zdravinju, Maloj Reci, Velikoj Kruševici, u Cerovi je došlo do odrona, a zbog najavljenih većih snežnih padavina na terenu su ekipe zimske službe.

Podsetimo, Južna Morava se kod Đunica već nekoliko puta izlivala zbog čega je i tada bio za saobraćaj zatvoren glavni put. Takođe, i tada su bile polavljene kuće meštana kao i opranice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: