Vučićev sastanak sa Guterešom prvi na rasporedu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2018.

06:57

Vučićev sastanak sa Guterešom prvi na rasporedu
EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Kako je objavljeno na zvaničnom rasporedu genseka UN, sastanak sa predsednikom Srbije zakazan je za 9.25h po lokalnom vremenu (14.25h po našem) i u pitanju je prva zvanična obaveza za Gutereša tokom današnjeg dana.

Vučić se ranije već sreo sa Guterešom tokom učešća na Konferenciji o klimatskim promenama krajem prošle godine u Parizu.

Predsednik Srbije je objavio da je u Njujorku na svom Tviter nalogu, odgovarajući na tvrdnje Vuka Jeremića da je tamo "tajno", a zatim su mediji objavili različite verzije o njegovoj poseti.

Iako je Glas Amerike objavio da je Vučić u Njujorku u "privatnoj poseti sa ćerkom", list "Blic" je naveo da se predsednik Vučić već sreo sa ljudima iz UN i američke administracije od kojih je tražio pomoć u rešavanju kosovskog pitanja.

Kako navodi Tanjug, odlaskom u Njujork, Vučić je nastavio diplomatsku ofanzivu koja već uveliko traje.

Predsednik pokušava da na razlicitim nivoima, u UN, ambasadorima raznih zemalja obrazloži situaciju oko Kosova i položaja Srbije, ali sa svima razgovara i generalno o stanja u regionu, kaže izvor "Blica".

Nakon Njujorka, Vučić ide u Brisel gde će se sastati sa Hašimom Tačijem i nastaviti dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: