"Kako su nastavnici moji, inspektori moji, drugovi moji?"

Dragana Janković je objavom na Fejsbuku obeležila dan kada je rođen njen sin Aleksa, koji je 2011. godine izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

17:15

Porodica Janković i dalje ulaže napore da bi se usvojio “Aleksin zakon“, koji bi pomogao u suzbijanju vršnjačkog nasilja.

“Ako me pitaju mama, kao se osećaš danas, ja ću im šapatom odgovoriti, da ti to pitanje i ne postavljaju. Ako me pitaju mama, kojim rečima da probaju da ugreju srce tvoje, ja ću im tiho reći da i ne pokušavaju. Ako me pitaju mama, kojim stihom pesmom i tonom da ozare lice tvoje? Dodirnuću njihove ruke i lagano skloniti prste sa dirki klavira. Ako me pitaju mama zašto i sa osmehom su tvoje oči tužne? Ja ću im mirno reći da su te oči zaspale jednom. I pitaće me mama još, kako su prijatelji moji, kako su nastavnici moji, kako su inspektori moji, kako su i gde su drugovi moji? I pitaće me mama jesu li živi, nasmejani srećni, hodaju zemljom ili hramlju, puze zemljom ili zapomažu? Urliču za kap vode, od šećera se osušili. Imaju li duše još, ili su se od jada bede i savesti savili. Lomiš im grane mama, da se šire listaju s proleća,da mirišu cveće i dive se pupoljcima ruža,da neguju svoje vrtove a tuđe su otrovom prskali. Lomiš im ponos ideale savršenstva, koji su lažima stekli, kojim laju po sokacima i uličicama, laju ko uplašeni psići, dok koskom ne zapuše usta. Mali su mama i drhte. Neguj cvetove mama, neka glave okreću suncu,neka livadom jure leptire, neka šaraju svet lepotom, neka se raduju i prkose bolu. Neka se bore i koračaju dalje. Deca. Tvoj osmeh i njihov osmeh, moj je poklon je za rođendan“, napisala je Dragana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: