Kancelarija za IT i eUpravu dobitnik prestižne nagrade

Vladina Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu dobila je prestižnu svetsku nagradu za doprinos razvoju informacionog društva.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

15:52

Kancelarija za IT i eUpravu dobitnik prestižne nagrade
Foto: Tanjug/Tanja Valiè

Tu nagradu sedmu godinu zaredom dodeljuje Svetski samit o informacionom društvu (WSIS).

Kako je saopšteno, Kancelarija za IT i eUpravu pobedila je u konkurenciji od ukupno 685 prijavljenih i 492 nominovana projekta vladinih institucija, kompanija i organizacija civilnog društva iz celog sveta.

Direktor Kancelarije Mihailo Jovanović je na dodeli nagrade na Forumu u Ženevi, rekao da je WSIS prepoznao osnivanje Kancelarije za IT i eUpravu i ostvarene rezultate u oblasti elektronske uprave, kao jednu od osnova za razvoj informacionog društva i digitalizaciju u Srbiji.

WSIS nagradjuje državne institucije, nevladine organizacije i kompanije iz privatnog sektora koji su na inovativan način iskoristili informacione i komunikacione tehnologije kako bi unapredili svoje okruženje i time ujedno doprineli ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija donesenih 2015. godine.

Samit i dodelu nagrada organizuju ITU, Unesko, UNDP i UNCTAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: