Delu SAD preti tornado i grad veličine teniskih loptica

Više od 29 miliona ljudi na jugoistoku SAD suočava se s pretnjom jakog olujnog nevremena koje bi moglo da donese grad veličine teniskih loptica i snažan tornad

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.03.2018.

23:05

Delu SAD preti tornado i grad veličine teniskih loptica
Foto: Freeimages.com

Veliki delovi Alabame, Džordžije i Tenesija i mali deo severoistočnog Misisipija biće pod pretnjom tornada u ponedeljak po podne i uveče po lokalnom vremenu, saopštio je nacionalni Centar za predviđanje oluja, prenosi AP.

Nacionalna meteorološka služba izdala je danas po podne upozorenje na tornado za ceo sever Alabame, kao i za manje delove severoistočnog Misisipija i južnog Tenesija.

Meteorolozi kažu da je pretnja olujom neuobičajeno opasna zbog mogućih višestrukih tornada, među kojima neki mogu biti veoma jaki.

Takođe, upozoravaju da se očekuje grad veličine sedam i po centimetara u prečniku i udari vetrova jačine 115 kilometara na sat, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: