Kažu da nema bure u Grčkoj, a vojnici, Makedonija, PAOK?

Nema neslaganja u grčkoj vladi, tvrdi portparol Dimitris Janakopulos povodom nedavnih spekulacija u grčkim medijima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

17:37

Kažu da nema bure u Grčkoj, a vojnici, Makedonija, PAOK?
Epa/ Yannis Kolesidis

Mediji su naveli da rastu razlike između dva koaliciona partnera, Sirize i Nezavisnih Grka, posebno po pianju imena Makedonije i dva grčka vojnika zarobljena u Tursko.

Janakopulos je za grčku Skaj televiziju rekao da ne postoji opasnost da lider Nezavisnih Grka napusti vladu, a u prilog tome je najavio sutrašnji sastanak dvojice lidera, Aleksisa Ciprasa i Panosa Kamenosa.

Grčki mediji, naime, danas ponovo pišu da lider Nezavisnih Grka ponovo razmatra svoju poziciju u odnosu na saradnju u vladi i zbog neslaganja po pitanju imena Makedonije i ističu uverenje da će Cipras i Kamenos "odmah saglasiti verovatno oko imena Gornja Makedonija".

Novo ime Makedonije, grčki vojnici zarobljeni u Turskoj i problemi sa vlasnikom fubalskog kluba PAOK su ključne teme oko kojih se dva koaliciona partnera razilaze.

Janakopulos, međutim, tvrdi da u vladi nema neslaganja i da su Cipras i Kamenos u stalnom kontaktu.

"U vladi koja je sastavljena od dve partije sa različitim političkim istorijama, sa različitim ideološkim korenima je logično da postoji dijalog i individualne razlike po određenim pitanjima.", rekao je Tanakoplos.

Istakao je, međutim, da ono što definiše i određuje odnos vlade, odnosno Sirize i Nezavisnih Grka, nije ništa drugo nego pokušaj da se politički sistem zemlje zaštiti od korupcije", rekao je Janakopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: