Prva poruka novog-starog predsednika Putina

Čim je postalo jasno da će biti ponovo predsednik Rusije, Vladimir Putin je poslao poruku Britaniji s kojom su odnosi zaoštreni zbog slučaja trovanja špijuna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

08:19

Prva poruka novog-starog predsednika Putina
Foto: Tanjug/AP

Putin je odbacio britanske optužbe o umešanosti Rusije u trovanje nekadašnjeg agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, nazvavši to besmislicama, ali je rekao da je Rusija spremna da sarađuje u istrazi.

Skripalj i njegova kćerka Julija otrovani su nervnim agensom "novičok" i oboje su u teškom stanju, a Velika Britanija tvrdi da iza toga stoji Rusija.

Putin je naglasio da Rusija ne poseduje takvo oružje, a da je za slučaj Skripalj čuo iz medija.

Prva stvar koja mi je pala na pamet je da ljudi odmah umiru od toga. Mi smo uništili čitav naš arsenal hemijskog oružja i to pred međunarodnim posmatračima, kazao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: